با کلر ویلیامز بزرگترین شرکت املاک جهان بیشتر آشنا شوید
Keller Williams Realty یا املاک کلر ویلیامز که عمدتاً با نام کلر ویلیامز در جهان شناخته میشود، بزرگترین شرکت املاک جهان است. این شرکت بینالمللی مقر اصلیاش در شهر آستین در ایالت تگزاس آمریکاست. کلر ویلیامز در سال 1983 تأسیس شد و تا حدود سال 2018 به بزرگی اکنون نبود، اما در همین سال 2018 بود که بسیار گسترده شد، بهشکلی که در این سال از دفتری یگانه در آستینِ تگزاس به 940 دفتر در سراسر جهان با بیش از 180 هزار همکار تبدیل شد. در مورد کلر ویلیامز بیشتر در ادامه گفته خواهد شد.
تاریخچهای مختصر از کلر ویلیامز | از 1983 تا کنون
1- آغاز کلر ویلیامز تا گسترشیافتن در کل آمریکا
کلر ویلیامز متشکل از دو واژهی «کلر» و «ویلیامز» است. این دو واژه در واقع نامهای خانوادگیِ بنیانگذاران کلر ویلیامز اند. گری کلر [Gary Keller] و جو ویلیامز [Joe Williams] در سال 1983 – زمانیکه دفتر املاک کلرویلیامز را بنیان مینهادند – شاید اصلاً فکرش را هم نمیکردند که حدود 35 سال بعد به بزرگترین شرکت املاک و مستغلات جهان تبدیل شوند و حدود 180 هزار همکار داشته باشند، اما واقعیت این است که آنها استعدادش را داشتند، خصوصاً گری کلر که ذهنی جاهطلب و شخصیتی برنده و مدیر داشت.
در اواسط دههی 1980، درحالیکه شرکتشان در حال رشد بود و تعداد نمایندگان آنها به 72 نماینده رسیدهبود، بحران اقتصادی آن زمان آمریکا که تأثیرش را روی معاملات مسکن هم گذاشتهبود، روی بنگاه املاک کلرویلیامز هم تأثیر گذاشت، اما ویلیامز و کلر با تلاشهایی که کردند – از جمله تقسیم سود میان همکاران – موجب شدند که شرکت از این بحران بهخوبی عبور کند.
یک سال پس از این رکود، نمایندگان شرکت به حدود 130 نماینده رسیدند و باری دیگر کلرویلیامز در جادهی رشد و ترقی افتاد. چند سال بعد در سال 1991 کلر ویلیامز از تگزاس فراتر رفت و نخستین دفتر این شرکت در خارج از تگزاس و در ایالت اوکلاهاما تأسیس شد. این حرکت آغاز راه کلر ویلیامز برای فراررفتن از تگزاس و البته کل آمریکا بود. دفتری که کلر ویلیامز در اوکلاهاما تأسیس کرد مدتی بعد به بزرگترین و موفقترین دفتر املاک در کل ایالت اوکلاهاما تبدیل شد. طولی نکشید که چند دفتر دیگر در چندین ایالت دیگر آمریکا تأسیس شدند و بهاینترتیب کلر ویلیامز به یکی از بزرگترین شرکتهای املاک کل ایالات متحدهی آمریکا مبدل شد.
رشد Keller Williams با گذر زمان سریعتر شد. در سال 2000 دفتر کلرویلیامز در ایالت فلوریدا بهعنوان بزرگترین دفتر املاک شناخته شد. در همین سال تعداد کل همکاران کلر ویلیامز در کل آمریکا به حدود 30 هزار نفر رسید!
گسترش و رشد Keller Williams ادامه داشت تا آنکه در سال 2007، زیرمجموعهای برای کلرویلیامز تأسیس شد که صرفاً با ثروتمندان آمریکا کار کند. این زیر مجموعه «لاکشریهومز» نام گرفت و مختصِ معاملات مسکنهای لوکس شد.
بیشتر بخوانید: متوسط هزینه غذا و خورد و خوراک در ازمیر و ترکیه
2- از 2010 تا 2016 | گسترش بینالمللی
دههی نخست قرن بیستویکم برای کلر ویلیامز دههای فوقالعاده بود. در این دهه بود که این شرکت املاک در بسیاری از ایالتهای آمریکا صاحب دفتر شد و تا پایان این دهه، یعنی سال 2010، تعداد نمایندگان کلر ویلیامز در کل آمریکا به حدود 78 هزار نفر رسید؛ اما دههی بعدی – دههی دوم قرن بیستم – دههای بهتر برای Keller Williams بود. در این دهه، این شرکت در سطح جهان به شهرتی بسیار رسید و دفاتر زیادی در کشورهای مختلف تأسیس کرد.
در سال 2012 Keller Williams Worldwide راهاندازی شد. در همین سال نخستین حق امتیاز کلرویلیامز در ویتنام اعطا شد و پس از آن حق امتیاز این شرکت بزرگ به کشورهای اندونزی و آفریقای جنوبی اعطا شد. رفتهرفته کلر ویلیامز بینالمللیتر شد و در سال 2013 فعالیتاش به آلمان، انگلیس، ترکیه و سوییس گسترش یافت.
پیشرفت کلرویلیامز بهحدی بود که در پایان سال 2014 تعداد نمایندگاناش در سرتاسر جهان به 100 هزار و 575 نفر رسید. در سال 2014 اتفاق مثبت دیگری برای کلرویلیامز افتاد و آن راهاندازی شعبهای در دبی بود. امتیاز کلر ویلیامز به گروهی داده شده که وابسته به IFA Hotels & Resorts بود، بزرگترین سرمایهگذار خارجی در ساحل جمیرا.
3- 2017 تا کنون | فعالیت بهمثابهی شرکت تکنولوژی
همچنانکه کلر ویلیامز گستردهتر شد، رفتهرفته پای در عرصهی تکنولوژی گذاشت. از 2017 تا 2018 اتفاقهای مثبت دیگری برای کلر ویلیامز رخ داد. نخستینِ آنها راهاندازی آزمایشگاه Keller Williams بود. دومین کلر کلود یا کلراَبر بود. سومی توسعهی «Kelle» بود. این «Kelle» در زمان راهاندازیاش با سیری اپل مقایسه میشد. در واقع Kelle اپلیکیشنی مبتنی بر هوش مصنوعی بود که صرفاً برای املاک بهمثابهی دستیار مجازی به کار گرفته میشد.
موردی دیگر که در سال 2018 اتفاق افتاد، گسترشیافتن فعالیتهای کلر ویلیامز در آمریکای جنوبی بود. امتیاز این شرکت ابتدا به آرژانتین اعطا شد و پس از آن نیکاراگوئه، کلمبیا و پاناما هم به آرژانتین اضافه شدند.
درحالحاضر کلر ویلیامز افزون بر کشورهای نامبرده در مراکش هم حق امتیاز دارد و خلاصه آنکه به بزرگترین شرکت املاک جهان تبدیل شدهاست. بیشترین حجم فروش میان شرکتهای املاک و مستغلات در سالهای 2018 و 2019 برای کلر ویلیامز بودهاست، موردی که شاید اگر روز نخست به کلر و ویلیامز کسی آن را میگفت یا باور نمیکردند یا آن را همچون رؤیایی که امکان تحققاش یک درصد است لحاظ میکردند.
نکات بیشتر در مورد کلر ویلیامز
اکنون که مروری مختصر بر تاریخچهی فعالیت کلر ویلیامز از آستینِ تگزاس تا فعالیت بینالمللی داشتهایم، بد نیست مروری هم بر مدلهای فعالیت Keller Williams داشته باشیم. این شرکت اکنون بزرگترین شرکت املاک جهان است، درحالیکه روزی در یکی از شهرهای آمریکا - آستین - صرفاً یکی از صدها شرکت کوچک املاک بود.
در پایگاه استنفورد [Stanford] چند سال پیش نوشتاری منتشر شده که پیرامون دلایل موفقیت کلرویلیامز است. نویسندگان بر دو مدل اقتصادی و فرهنگی در موفقیت این شرکت بزرگ املاک تأکید کردهاند که بد نیست بهشکل خلاصه نگاهی به آنها داشته باشیم.
نویسندگان آن مقاله، David Larcker و Brian Yayan، نوشتهاند که مدل اقتصادی کلرویلیامز استوار بر هزینههای ثابت پایین و درعینحال کمیسیون بالا در راستای ایجاد سود در سطح مرکز بازار است. مرکز بازار کلرویلیامز حدود 150 واسطه را در اختیار دارد، درحالیکه این میزان برای رقبای آنها نهایتاً 40 نفر است. دفاتر مرکزی کلر ویلیامز درصدد اند که امتیاز تأسیس دفتر املاک را به منطقههای بزرگ بدهند، چراکه در چنین حالتی سودآوری به بیشترین مقدار میرسد. نکتهی دیگر آنکه هراندازه تعداد دفاتر املاک در بازار کمتر باشد درآمدی که از حق کمیسیون بهدست میآید بیشتر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: معرفی دانشگاههای مهم ازمیر
مورد دیگری که در مدل اقتصادی کلرویلیامز وجود دارد و موجبات پیشرفت اقتصادی این شرکت را فراهم آورده، اختصاصدادن حق کمیسیون به افراد بهشکل ترکیبی از روشهای متداول و همچنین تقسیم سود میان مرکز بازار و واسطهها است. بهعنوان مثال، هر واسطه در شرکت کلر ویلیامز از نخستین درآمد ناخالصی کمیسیون فروش خانه سهم 70 به 30 میگیرد. در واقع کمیسیون بین واسطه و مرکز بازار به این صورت تقسیم میشود تا آنهنگام که کمیسیون به سقفی که از پیش مشخص شده برسد. مثلاً اگر سقف حدود 50 هزار دلار باشد، هراندازه کمیسیون از آن سقف بالاتر باشد، تماموکمال به واسطه میرسد. البته ناگفته نماند که هر واسطه میباید مبلغی را – که ناچیز است – بهعنوان حق امتیاز بهصورت سالانه به دفتر بینالمللی شرکت کلرویلیامز پرداخت کند.
نویسندگان آن مقاله جز مدل اقتصادی به مدل فرهنگی هم پرداختهاند که البته آوردن خلاصهای از بحثشان در اینجا خالی از فایده نیست.
مدیران کلر ویلیامز اهمیتی بسیار به فرهنگ میدهند و باورشان این است که برای رسیدن به موفقیت نباید صرفاً بر موارد اقتصادی تأکید داشت. اصولی اساسی در میان کارکنان کلر ویلیامز وجود دارند که میتوان بهطور کلی آنها را مدل فرهنگی این شرکت دانست. برخی از این اصول از قرار زیر هستند:
انجام کارها بدون هیچگونه نقشی، قراردادهای برد-برد، اولویت نخست و اصلی با مشتریان، تعهد به همهچیز، خلاقبودن و ایدهپردازی قبل از هر نوع تصمیمگیری، تأکید بر کار تیمی و استفادهی هر فرد از تجربه و تخصص و کمک دیگر افرادِ سازمان، صداقت و پرهیز از دروغگویی و چندین مورد دیگر.
همچنین در همین راستا، مدیران کلرویلیامز چند کار دیگر انجام دادهاند تا نشان دهند مالکان بازار، رهبران، کارکنان و واسطهها همه از خانوادهی کلر ویلیامز هستند. نخست آنکه سود شرکت میان همه تقسیم میشود و در بالا دیدیم که واسطهها بهچهصورت از هر کمیسیون فروش خانه سهم دریافت میکنند. دوم آنکه مدیران از طُرُق مختلف، کارکنان و حتی واسطهها را در تصمیمگیریهایشان وارد میکنند. سوم آنکه اسناد مالی شفاف اند و پنهانکاری در هیچ سطحی وجود ندارد. چهارم هم آنکه برای رهبران تیمها و واسطهها و حتی کارکنان آموزشهای زیادی وجود دارند.
گری کلر کیست؟
بد نیست حال که بحثمان در مورد شرکت کلرویلیامز بوده، مروری بسیار مختصر بر زندگینامهی گری کلر یکی از بنیانگذاران این شرکت داشته باشیم.
گری کلر متولد 1957 میلادی [1336 شمسی] در ایالت تگزاس آمریکا است. هم پدر و هم مادرش معلم بودند و احتمالاً این مسئله تأثیری بزرگ روی شخصیت او داشتهاست. جالب آنکه گری همواره والدیناش را ستایش کرده و گفتهاست که چیزهای زیادی از آنها آموختهاست.
گری کلر در جوانی به دانشگاه رفت، اما همزمان با تحصیل در دانشگاه مطالعاتی هم پیرامون بانکداری، حسابداری و املاک و مستغلات داشت و همینجا بود که جرقههای رفتن او به سمت کارهای املاک زدهشد.
او در طی سالیانی که در ردههای بالای شرکت کلرویلیامز فعالیت کرده، چندین کتاب منتشر کردهاست. کتاب «مشاور میلیونر املاک و مستغلات»، کتاب «سرمایهگذار میلیونر املاک و مستغلات»، کتاب «تغییر مسیر: چگونه آژانسهای املاک و مستغلات با شرایط دشوار مقابله میکنند» و دستآخر کتاب «یک چیز: یک حقیقت سادهی شگفتیآور که پشت نتایج خارقالعاده است»، چهار کتابی هستند که او نوشته و منتشر کردهاست. تمامی این کتابها بعد از سال 2000 منتشر شدهاند.
سخن پایانی
با هم مروری بر کلیت شرکت بزرگ کلر ویلیامز داشتیم. این شرکت اکنون بزرگترین شرکت املاک در کل جهان است و در بسیاری از کشورها نماینده دارد. همچنین جا دارد خاطرنشان کنیم، آژانس بزرگ بهبود هومز نیز بخشی از خانواده کلر ویلیامز است.