با دانشگاههای ازمیر بیشتر آشنا شوید
ازمیر از شهرهای اروپایی ترکیه و سومین شهر بزرگ این کشور بعد از استانبول و ترکیه است. موقعیت مناسب کار و زندگی ازمیر باعث شده بسیاری از افرادی که قصد مهاجرت به ترکیه را دارند این شهر را انتخاب کنند و در این بین ازمیر برای دانشجویان انتخابی ایدهال است. ازمیر دارای دانشگاههایی معتبر و بینالمللیست که پذیرش و تحصیل در آنها فرصت برای کسب تخصص در زمینههای مختلف را فراهم میسازد و همچنین راه را برای ورود به سایر دانشگاههای معتبر اروپایی همواره میکند. در این نوشتار نگاهی به دانشگاههای ازمیر خواهیم داشت.
دانشگاههای ازمیر
1- دانشگاه اژه (Ege University)
دانشگاه اژه در میان دانشگاههای ازمیر قدمت بیشتری دارد. دانشگاه دولتی اژه در سال 1955 با دو دانشکدهی کشاورزی و پزشکی تأسیس شده است. درحالحاضر بیش از 65 هزار دانشآموز و دانشجو در 15 دانشکده، 6 کالج پایه، 10 مرکز آموزش حرفهای، 9 انستیتو و 36 مرکز تحقیقاتی این دانشگاه مشغول به تحصیل و پژوهش هستند.
دانشکدههای دانشگاه اژه ازمیر شامل دانشکدههای ادبیات، آموزشوپرورش، ارتباطات، اقتصاد و علوم اداری، مهندسی، شیلات، کشاورزی، هنر و معماری، علوم بهداشتی، علوم ورزشی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، پزشکی و انستیتوهای آن شامل مؤسسههای انرژی خورشیدی، سوءمصرف مواد مخدر، سمشناسی و علوم دارویی، علوم هستهای، علوم بهداشتی، علوم اجتماعی، مطالعات بینالمللی ترکیه، کامپیوتر و تحصیلات تکمیلی علوم طبیعی و کاربردی هستند.
دانشگاه اژه امکانات و تسهیلات قابلقبولی را در اختیار دانشجویان خود قرار میدهد. امکان برقراری ارتباط تلفنی و اینترنتی داخل، بینشهری و بینالمللی، خوابگاه با ظرفیت حدود 6000 نفر، مراکز فرهنگی، ورزشی، سالنهای تئاتر، اتاقهای برگزاری سمینار، گالری هنری، جشنوارههای هنری و ورزشی، پارکینگ، حملونقل ساده بین محل دانشگاه و سایر نقاط شهر از جمله امکانات و مزیتهای دانشگاه اژه در ازمیر هستند.
افزون بر اینها، دانشگاه اژه بهعنوان چهارمین دانشگاه ترکیه از نظر کیفیت تحصیلی شناخته میشود و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران این دانشگاه را در فهرست دانشگاههای خارجی جزو دانشگاههای گروه ب، یا دانشگاههای خوب، رتبهبندی کرده است.
دروس در این دانشگاه به دو زبان ترکی و انگلیسی ارائه میشوند و یکی از پیششرطهای پذیرفتهشدن در آن تسلط به حداقل یکی از این دو زبان است. برای پذیرش در این دانشگاه لازم است متقاضی در زمان فراخوان دانشگاه، مدارک درخواستشده را - که معمولاً شامل مدارک تحصیلی ترجمهشده به انگلیسی یا ترکی، ریز نمرات ترجمهشده، مدرک معتبر زبان انگلیسی یا ترکی با حداقل نمرهی مدنظر دانشگاه، شرکت در آزمون یوس و کسب نمرهی حداقل 90 برای رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و حداقل 40 برای سایر رشتهها است - به دانشگاه ارائه دهد.
2- دانشگاه دوکوز ایلول ازمیر (Dokuz Eylül University)
دانشگاه دولتی دوکوز ایلول ازمیر در سال 1982 با یک دانشکدهی پزشکی آغاز به کار کرده و اکنون بیش از 70 هزار دانشجو در 15 دانشکده، 5 مدرسهی عالی، 5 انستیتو، 6 مدرسهی حرفهای، 5 مدرسهی عالی، 5 مرکز تحقیقاتی و 1 کنسرواتوار آن مشغول به تحصیل و پژوهش هستند.
دانشکدههای آموزشوپروش، ادبیات، هنرهای زیبا، علوم، دریانوردی، مهندسی، حقوق، اقتصاد و علوم اداری، الهیات، تجارت، معماری، پزشکی، پرستاری، جهانگردی و علوم بهداشتی 15 دانشکدهی دانشگاه دوکوز ایلول ازمیر را تشکیل میدهند. انستیتوهای این دانشگاه شامل مؤسسههای اصول آتاتورک و تاریخ انقلاب ترکیه، علوم دینی، علوم تربیتی، هنرهای زیبا، علوم دریایی، علوم اجتماعی، آنکولوژی، علوم بهداشتی و همودیالیز و پیوند هستند.
یکی از مزایای دانشگاه دوکوز ایلول برای افرادی که با زبانهای انگلیسی، ترکی، فرانسوی یا آلمانی آشنایی ندارند این است که میتوان با شرکت در دانشکدهی زبانهای خارجی این دانشگاه بعد از پذیرش در آن، در مدتی نسبتاً کوتاه بر این زبانها تسلط قابلقبولی پیدا کرد. دانشگاه دوکوز ایلول مورد تأیید وزارت علوم بوده و در فهرست دانشگاههای خارجی این وزراتخانه جزو دانشگاههای رتبهی ب قرار گرفته است.
داوطلبان باید برای پذیرش در دانشگاه دوکوز ایلول ازمیر همانند سایر دانشگاههای دولتی این شهر، در آزمون یوس که تقریباً هر سال از سوی هر دانشگاه برگزار میشود شرکت و حداقل نمرهی لازم برای شرکت در رشتهی موردنظر خود را کسب کنند.
3- انستیتو تکنولوژی ازمیر (Yüksek Teknoloji Enstitüsü)
انستیتو تکنولوژی ازمیر مؤسسهای پژوهشی دولتی و از بهترین دانشگاههای ازمیر است. این مؤسسه تأکید و تمرکز فعالیتهای خود را بر تحقیقات در حوزهای علوم طبیعی و مهندسی قرار داده است و تمامی دروس آن به زبان انگلیسی ارائه میشوند. این مؤسسه دارای 16 دپارتمان است که در 3 دانشکده سازمان یافتهاند و گذشته از این شامل بخشهای دیگری مانند مدارس عالی و همچنین گروههای زبانهای خارجی و دورههای عمومی فرهنگی هم هست.
داوطلبان برای ورود به انستیتو تکنولوژی در دورهی کارشناسی باید در آزمون یوس شرکت کنند و از آنجا که تمامی دروس در این مؤسسه بهزبان انگلیسی برگزار میشوند، داشتن حداقل نمرهی آیتلس برای پذیرش در این دانشگاه الزامی است.
4- دانشگاه کاتب چلبی ازمیر (izmir Kâtip Çelebi University)
دانشگاه دولتی کاتب چلبی ازمیز یا کاتیپ چلبی که در سال 2010 تأسیس شده، یکی دیگر از بهترین دانشگاههای ازمیر است. این دانشگاه اکنون 13 دانشکده، 1 مدرسه، 2 مدرسهی حرفهای و 3 انستیتو است و بیش از 6400 دانشجو در آن تحصیل میکنند.
دانشکدههای دانشگاه کاتب چلبی ازمیر شامل دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی، علوم بهداشتی، داروسازی، مهندسی و معماری، علوم دریایی، اقتصاد و علوم اداری، علوم اسلامی، هنر و طراحی، گردشگری، علوم اجتماعی و انسانی و جنگلداری، 13 دانشکدهی دانشگاه کاتب چلبی ازمیر هستند. برای ورود به این دانشگاه میتوان در آزمون یوس یا آزمون اسایتی شرکت و گاهی از طریق سوابق تحصیلی اقدام کرد. لازم به ذکر است که تمامی دانشکدههای این دانشگاه مورد تأیید وزارت علوم و همچنین وزارت بهداشت نیستند.
بیشتر بخوانید: مدارس ازمیر و شرایط ثبت نام در آنها
5- دانشگاه باکرچای ازمیر (İzmir Bakırçay University)
دانشگاه دولتی باکرچای ازمیر در سال 2016 و بعد از تعطیلشدن دانشگاه گدیز تأسیس شد. این دانشگاه 5 دانشکده، 3 کالج، 3 مدرسهی حرفهای و 2 انستیتو دارد. دانشکدههای پزشکی، علوم بهداشتی، حقوق، مهندسی و معماری، اقتصاد و علوم اداری و علوم انسانی دانشکدههای این دانشگاه و مؤسسههای تحصیلات تکمیلی در علوم و مهندسی، علوم اجتماعی و علوم پزشکی، انستیتوهای آن را تشکیل میدهند. این دانشگاه همچنین دارای مدرسهی حرفهای خدمات بهداشتی، مدرسهی زبانهای خارجی، مدرسهی حرفهای دادگستری و هنرستان فنیوحرفهای است.
6- دانشگاه اقتصاد ازمیر (İzmir University of Economics)
دانشگاه اقتصاد ازمیر دانشگاهی خصوصی است که در سال 2001 تأسیس شده و درحالحاضر بیش از 7500 دانشجو در 7 دانشکده، 2 مدرسهی تحصیلات تکمیلی، 2 مدرسه و 3 مدرسهی حرفهای آن تحصیل میکنند. دانشگاه اقتصاد ازمیر تأکید بسیاری بر تبادل علمی با دانشگاههای سراسر جهان دارد و براساس توافقنامهی اراسموس با شمار زیادی از دانشگاههای اتحادیهی اروپا تبادل استاد و دانشجو دارد.
تمامی دروس در دانشگاه اقتصاد ازمیر به زبان انگلیسی ارائه میشوند و تنها دانشجویان رشتهی حقوق میتوانند به زبان ترکی در این دانشگاه تحصیل کنند. تمامی دانشجویانی که قصد ادامهی تحصیل در مقصل کارشناسی را دارند، باید بهغیر از زبان انگلیسی یک زبان خارجی دوم را هم از بین زبانها، فرانسوی، آلمانی، چینی، اسپانیایی، یونانی، ایتالیایی، ژاپنی و پرتغالی، انتخاب و در دورههای آموزش آن زبان شرکت کنند.
دانشجویان دانشکدهی مهندسی و علوم کامیپوتر دانشگاه اقتصاد ازمیر میتوانند در رشتههای هوا فضا، مهندسی کامپیوتر، مهندسی پزشکی، مهندسی صنایع، مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی مکانیک، مهندسی مکاترونیک، مهندسی عمران، مهندسی غذا و برنامههای دیپلم دوگانهی مهندسی کامپیوتر و مهندسی نرمافزار تحصیل کنند.
دانشکدههای هنر و طراحی، بازرگانی، هنر و علوم، ارتباطات، حقوق، پزشکی، و علوم بهداشتی از دیگر دانشکدههای دانشگاه اقتصاد ازمیر هستند. دانشگاه اقتصاد ازمیر یک دانشگاه خصوصی است و شرایط خاص خود را برای پذیرش دانشجو، بهویژه دانشجویان خارجی دارد.
7- دانشگاه یاشار ازمیر (Yaşar University)
دانشگاه خصوصی یاشار ازمیر در سال 2001 تأسیس شده و اکنون در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در 7 دانشکده دانشجو میپذیرد. ارتباطات، اقتصاد و علوم اداری، معماری، علوم و ادبیات، مهندسی، هنر و طراحی و حقوق دانشکدههای دانشگاه یاشار ازمیر هستند. گذشته از این، دانشگاه دارای 2 مدرسهی تحصیلات عالی علوم اجتماعی و علوم طبیعی و کاربردی با 22 برنامهی مختلف کارشناسی ارشد و PHD است.
در دانشگاه یاشار ازمیر دروس به زبان انگلیسی ارائه میشوند و دانشجویان میتوانند از کلاسهای آموزش زبان انگلیسی و همچنین سایر زبانهای خارجی دانشگاه مثل روسی، اسپانیایی، ایتالیایی، آلمانی، فرانسوی، ژاپنی و پرتغالی برای فراگیری زبان استفاده کنند.
لطفاً اگر تجربهای در باب تحصیل در یکی از این دانشگاههای ازمیر دارید، تجربهتان را با ما و کاربران بهاشتراکبگذارید.