مهاجرت به ترکیه و شرایط ثبت نام در مدارس ترکیه
اگر قصد مهاجرت به ترکیه را دارید و هدف شما به صورت کوتاهمدت یا بلندمدت اقامت یا اخذ شهروندی میباشد، باید این نکته را در نظر بگیرید که اولین شرط ورود به مدارس ترکیه داشتن کیملیک میباشد. بدون اخذ اقامت یا شهروندی، فرآیند آموزش فرزندان آغاز نمیشود.
شاید بهترین اقدام برای شروع ،یادگیری زبان ترکی در ایران یا در ترکیه قبل از ورود به مدرسه باشد. اما اگر فرزند شما آشنایی به زبان ترکی ندارد نگران نباشید، میتوانید برای ثبت نام مدارس ایرانی در کشور ترکیه اقدام کنید. همچنین فرزندانتان میتوانند با ثبت نام در مدارس بینالمللی آموزش خود را با زبان انگلیسی یا دیگر زبانهای زنده دنیا مثل فرانسوی یا آلمانی ادامه دهند.
خوشبختانه سیستم آموزشی مدارس ترکیه علاوه بر دارا بودن کیفیت بالا، گزینههای متفاوتی ارائه میدهد و همین امر باعث آن شده که گزینه مناسبی برای مهاجرت باشد.
انواع مدارس ترکیه
مدارس ترکیه به 3 بخش خصوصی، دولتی و بینالمللی تقسیم میشوند. شما قبل از انتخاب مدرسه باید هدف بلندمدت یا کوتاهمدت اقامتتان در ترکیه را در نظر بگیرید. اگر قصد ماندن در ترکیه را دارید مدارس خصوصی و دولتی بهترین انتخاب میباشد. اگر قصد مهاجرت به کشور سومی دارید قطعا مدارس بینالمللی برای شما مناسبتر هستند.
برای خرید آپارتمان تجاری در ازمیر میتوانید بر روی آن کلیک کنید.
در صورتی که قصد بازگشت به ایران را دارید شاید ادامه تحصیل در مدارس ایرانی در ترکیه برای شما انتخاب بهتری باشد. تقویم تحصیلی از انتهای سال 2019 در ترکیه کمی تغییر کرده است، یعنی از 9ام ماه سپتامبر تا 17 ماه اکتبر مدارس فعال، سپس با یک تعطیلی کوتاه رسمی پنج روزه به صورت مجدد از 25 اکتبر تا 17 ماه ژانویه نیم سال اول تحصیلی پایان میابد. با سپری کردن نزدیک به 18 روز تعطیلی میان دوره از 3 فوریه تا 5 آپریل نیم سال دوم ادامه پیدا میکند و مجددا با یک تعطیلی کوتاه رسمی 5 روزه از 13 آپریل تا 19 جون نیم سال دوم نیز پایان مییابد و به مدت 11 هفته تعطیلات تابستانی ادامه پیدا میکند.
مدارک لازم برای ثبتنام در مدارس ترکیه
- آخرین کارنامه تحصیلی
- کیملیک یا کارت اقامت
- گواهی تقاضای پدر ومادر
- پاسپورت و ترجمه آن به زبان ترکی
- آدرس محل سکونتو اقامتگاه
- عکس
ثبت نام در کلاس اول
شما میبایست با برگه نفوس و کارت اقامت خود وفرزندانتان به مدارس نزدیک محل سکونت خود مراجعه کنید. برگه نفوس، ثبت آدرس شما در شهرداری منطقه است و نزدیک بودن شما به مدرسه را مشخص میکند.
این مدارک تنها برای ثبت نام اولین کلاس ضروری است و تا پایان آن مقطع تأیید شما برای ادامه تحصیل فرزندانتان در آن مدرسه اعتبار دارد.
ادامه تحصیل در مدارس ترکیه
اگر فرزند شما محصل بوده و میخواهد در ترکیه ادامه تحصیل دهد، شما به آخرین کارنامه تحصیلی او همراه با مهر و تمبر آموزش و پرورش منطقه تحصیلی برای ثبت نام نیاز دارید. این مدارک حتما باید ترجمه رسمی شود و همراه با اصل و.کپی پاسپورت به اداره آموزش پرورش محل اقامتتان جهت درخواست دنکلیک DENKLIK ارائه گردد.
درواقع دنکلیک DENKLIK همان مدرک معادل شما در سیستم آموزش پرورش ترکیه است. پس از اخذ دنکلیک با همراه داشتن کارت اقامت و نفوس میتوانید در مدرسه موردنظر ثبت نام کنید.
برای اخذ شهروندی ترکیه بر روی آن کلیک کنید.
از مدارس رایگان دولتی گرفته تا مدارس خصوصی و بین المللی همه تحت نظر آموزش و پرورش این کشور هستند.
شهریه مدارس خصوصی و بینالمللی در ترکیه با توجه به امکاناتی که ارائه میدهند، بسیار مقرون به صرفهاند. به طور کلی آموزش در ترکیه بسیار باکیفیت و کم هزینه میباشد.
مدارس دولتی: کیفیت تدریس در مدارس دولتی از مدرسهای به مدرسه دیگر میتواند متفاوت باشد. با توجه به متقاضیان زیاد مدارس، باید توجه به زمان ثبت نام داشته باشیم تا ثبت نام فرزندانمان به تعویق نیافتد. در این مدارس هیچ هزینه ای پرداخت نمیشود. شاید بتوان مدارس دولتی در ترکیه را با مدارس غیرانتفاعی در ایران از لحاظ امکانات مقایسه کرد.
مدارس خصوصی: مدارس خصوصی برای ورود، آزمون برگزار میکنند. این آزمون برای اخذ بورس تحصیلی و گرفتن تخفیف در شهریه برگزار میشود، در غیر اینصورت با پرداخت تمام شهریه امکان ثبت نام وجود دارد.
مدارس بین المللی: مدارس بینالمللی تحت نظارت کشورهای مختلفی از جمله آمریکا، انگلستان و کانادا به آموزش مشغول میباشند و همان سیستم آموزشی را دنبال میکنند.
اغلب این مدارس به زبان انگلیسی تدریس میکنند ولی در میان آنها میتوان به زبانهای آلمانی و فرانسوی اشاره کرد. البته زبان ترکی به عنوان زبان دوم در این مدارس تدریس میشود.
مدرک تحصیلی که به دانشآموزان در پایان دوره ارائه میشود بینالمللی است.
برای افتتاح حساب بانکی بین المللی بر روی آن کلیک کنید.
معرفی مدارس ایرانی آنکارا و استانبول: دو مدرسه در ترکیه هستند که زیر نظر وزارت آموزش و پرورش ایران به آموزش دانشآموزان میپردازند. این مدارس در سه مقطع به زبان فارسی مشغول به آموزش هستند و سیستم آنها درست مطابق با ایران است.
آموزش غیررسمی(16 تا 30 سال): این مدارس برای افراد بین 16 تا 30 سالهایی ست که تحصیلات ناقص دارند و یا سواد کافی برای خواندن و نوشتن ندارند. این مدارس بدون هیچگونه هزینهای بوده و تحت نظر آموزش و پرورش ترکیه فعالیت دارند.
بیشتر بخوانید: بیمه در ترکیه، شرایط اخذ و قوانین بیمه
مراحل سیستم آموزشی در ترکیه
آموزش پیش دبستانی: مهدکودکها که به آنها Kreş(کرش) گفته میشود برای سنین 0 تا 3 سال هستند. آنا اکول(Ana Okul) به عنوان پیش دبستانی از سنین 3 سال تا 5 سال فرزندتان را پذیرا میباشد.
تحصیلات ابتدایی: که در واقع همان مقطع دبستان و راهنمایی میباشد. با این تفاوت که 4 سال ابتدایی و 4 سال راهنمایی د رنظر گرفته میشود و از 6 سالگی شروع شده و در 14 سالگی پایان مییابد.
تحصیلات متوسطه: 4 سال دبیرستان یا Lise(لیسه) که از 14 سالگی شروع و در 18 سالگی اتمام مییابد.
تحصیلات عالی: 4 سال دانشگاه یا 2 سال در مدارس عالی حرفهای. در شرایط عادی مطالعه کارشناسی ارشد 2 سال طول میکشد. Phd بسته به رشته تخصصی بین 3 تا 5 سال زمان میبرد. برای ورود اتباع خارجی به تحصیلات عالی احتیاج به شرکت در آزمون YÖS -YABANCI ÖĞRENCI SINAVI میباشد.
انواع دبیرستان در ترکیه
دبیرستانهای عمومی یا Düz liseler: هر دانشآموزی که بتواند با موفقیت 8 سال تحصیلات ابتدائی را به اتمام برساند و از امتحان سربلند بیرون بیاید میتواند در این مدارس تحصیل کند.
فارغالتحصیلان دبیرستانهای عمومی، در صورت موفق بودن در آزمون سراسریِ ورود به دانشگاه از طرف موسسه ÖSYM ÖĞRENCI SEÇME VE YERLEŞTIRME MERKEZI، که به ÖSS معروف است، میتوانند به موسسات آموزش عالی بروند.
مدارس حرفهای یا Meslek Liseleri: بسیار شبیه به مدارس کاردانش یا حرفهوفن در آموزش و پرورش ایران میباشد.
دبیرستانهای آنادولو Anadolu: برای پرورش دانشآموزان در سطح بالاتری مشغول به فعالیت هستند. تمرکز بیشتر و با کیفیت بالاتر بر درسهای ریاضی، زبان انگلیسی، زبان ترکی و… کاملا مشهود است. دروس برخی از دبیرستانهای آنادولو در آلمان یا فرانسه آموزش داده میشود.
سوپر دبیرستان یا Süper Liseler: تفاوت بین این نوع دبیرستان و دبیرستانهای عادی یک سال تحصیلی در انگلستان است. نسبت به دبیرستانهای آنادولو متفاوتاند زیرا زبان آموزش برای دورههای ریاضی و علمی همیشه ترکی میباشد و کمتر درسها به زبان انگلیسی تدریس میشود.
دبیرستان های علوم یا Fen Liseleri: این مدارس دولتی ویژه برای دانشآموزانی است که تواناییهای استثنایی در علوم را دارند. ورود به آنها و تحصیل در این مدارس بسیار رقابتیست زیرا دانشآموزان را به طور خاص برای تحصیلات عالی در رشتههای علوم، فنی و پزشکی آموزش میدهند